- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ефекат рушења Новака – овације „грешнику“ и порука: „Југ ти одаје почаст“ /фото, видео/

© AP Photo / Adam HungerЈаник Синер Саша Зверев УС Опен
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
Пратите нас
Јаник Синер је три дана након што је срушио Новака Ђоковића после три одбрањене меч лопте у полуфиналу Дејвис купа, дочекан овацијама на стадиону „Сан Сиро“ пред почетак меча Лиге шампиона Милан – Борусије Дортмунд.
То је ефекат великог преокрета и још једне победе над најбољим тенисером света свих времена, који је иначе велики навијач Милана.
Успео је „грешник“ немогуће, да у свега неколико дана у два наврата нокаутира Новака Ђоковића. И док му први тријумф није значио апсолутно ништа, јер је Србин на крају освојио Завршни Мастерс у Торину, други је трасирао Италији пут ка титулу у Дејвис купу.
Јаник Синер био је специјални гост Милана у мечу петог кола Лиге шампиона, а тај сусрет имао је несвакидашњу увертиру јер се „Сан Сиро“ поклонио свој хероју. Овације након што је спикер изговорио његово име, док је на јужној трибини култног стадиона освануо транспарент:
„Синеру, југ ти одаје почаст“.
Заслужио је све то 23-годишњи Јаник који иза себе има сезону за памћење у којој је најавио високе домете у блиској будућности и борбу за прво место на АТП ранг-листи са Новаком Ђоковићем, Карлосом Алкарасом и Данилом Медведевом.
„Миланисти“ су се тако поклонили најбољем италијанском тенисеру, али се на крају нико од њих није радовао, јер су „росо-нери“ поражени од Дортмунда резултатом 3:1, па су пали на дно табеле групе Ф у којој се права драма одиграла у Паризу, где је домаћин уз велику помоћ судија успео да дође до бода у дубокој судијској надокнади.
Фудбалери Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
СПОРТ
Докле више ће Звездина деца да „робују“ легији странаца?!
Симон Марчињак - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
СПОРТ
Бура на Острву због ситуације у Паризу – „пљачка!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала