Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина подигла оптужницу против Србина за наводни ратни злочин

© Sputnik / Дејан СимићАлбанска застава у Приштини
Албанска застава у Приштини  - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
Пратите нас
Специјално тужилаштво такозваног Косова подигло је оптужницу против Србина Г. М. (65) кога терете за наводно учешће у убиству 109 и рањавању још 108 затвореника у затвору Дубрава у општини Исток 22. маја 1999. године.
„Специјално тужилаштво подигло је оптужницу у Основном суду у Приштини против окривљеног Г. М. српске националности, држављанина Косова и Србије, са адресом становања у Србији, због основане сумње да је починио кривично дело ,Злочин рата против цивилног становништва’ по кривичном закону Социјалистичке Федеративне Републике Југославије као закону који је тада био на снази. Оптужени се терети да је 22. маја 1999. године учествовао у убиству сто девет (109) заробљеника и рањавању још сто осам (108) затвореника, сви албанске националности, познатом као масакр у Дубрави“, саопштило је тужилаштво.
Г. М. је радио као чувар овог затвора у време када је наводно извршено убиство затвореника, а ухапшен је у децембру прошле године када је долазио да посети своје имање на Косову и Метохији.
Он је често долазио на КиМ, а поред борбе да му се врати имовина која је узурпирана од стране Албанца како би наставио живот у свом родном месту, одлазио је и у полицијску станицу како би сазнао нешто више о својој несталој мајци за коју се сумња да је убијена на КиМ, али њено тело никада није пронађено.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала