- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Немачкој недостаје суверенитет, цео свет се смеје неким њеним званичницима

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
Пратите нас
Немачка „гута“ испаде својих „савезника“ због одсуства суверенитета и недовољне стручности неких представника власти, којима се у целом свету смеју, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са младим научницима, коментаришући одбацивање руских енергената у Европској унији.
Према његовим речима, европске земље или саме себи укидају извор јефтиних енергената „или то чине њихови савезници из Сједињених Држава, који им из политичких разлога“ не дозвољавају приступ руским енергентима.
Такође, Путин је поменуо дизање у ваздух гасовода „Северни ток 1“ и „Северни ток 2“, као и то што су Пољска и Украјина блокирале рад гасовода преко својих територија.

„Пољска је затворила гасовод „Јамал-Европа“ који води до Немачке. Украјина је затворила један од система — један ради и даље, а други је затворен. Украјинске власти добијају из Европе и исте те Немачке новац, укључујући за оружје и за пензије, социјална давања, плате, а гас из Русије који је Немачкој потребан је блокиран“, истакао је руски лидер.

Он је оценио да немачки грађани све то гутају зато што им недостаје суверенитет, а неким представницима власти и довољно стручности за доношење квалитетних компетентних одлука.
„Они су познати, цео свет им се смеје. Нећу сада наводити њихова имена, али цео свет се заиста смеје“, нагласио је Путин.
Раније је немачки „Шпигл" објавио да су, током предизборне турнеје по Немачкој, канцелар Олаф Шолц и министар спољних послова Аналена Бербок, извиждани због проблема који су настали услед помоћи Украјини.
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
СВЕТ
Видела Аналена да се коњ поткива, па и она ударила на Кину /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала