- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Столтенберг: Ф-16 нису чудотворни лек - неће променити ништа у Украјини

© Фото : Airman 1st Class Christopher SpaАмерички ловац Ф-16 "Фалкон"
Амерички ловац Ф-16 Фалкон - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
Пратите нас
Испоруке Ф-16 у Украјину „нису сребрни метак“ који ће суштински променити ситуацију на бојном пољу; рокови њихових испорука су непознати и зависи од времена обуке пилота, рекао је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг на конференцији за новинаре након састанка Савета Украјина-НАТО на нивоу министара спољних послова.
„Испоруке Ф-16 ће ​​омогућити да се нанесу губици руској војсци, али то није сребрни метак, који ће сам по себи решити све проблеме и суштински променити ситуацију на бојном пољу“, рекао је Столтенберг.
По његовим речима, Украјина и НАТО морају да се припреме за дуге и тешке битке да би „одбацили Русе“.
НАТО и Украјина усвојили су данас програм сарадње за 2024. годину који укључује енергетску безбедност и обуку Оружаних снага Украјине. На састанку су стране разговарале о реформама које Кијев треба да спроведе да би се приближио алијанси, укључујући „реформу система војних набавки и реформу обавештајних служби“.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је недавно рекао да испоруке новог наоружања Кијеву, укључујући касетну муницију, муницију са осиромашеним уранијумом и борбене авионе Ф-16, неће ништа променити на фронту, само ће продужити сукоб.
Такође је нагласио да руски авиони, наоружани системима „кинџал“, који имају домет од преко 1.000 километара, почињу стално да патролирају ваздушним простором изнад Црног мора.
Руски министар одбране Сергеј Шојгу је недавно изјавио да Москва јача своје западне границе као одговор на испоруке оружја Украјини из САД и западних земаља, укључујући високо прецизне ракете и предстојећу испоруку ловаца Ф-16 Кијеву.
 Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
Специјална операција у Украјини
Украјина може остати без холандских Ф-16
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала