Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић и Лавров разговарали на маргинама самита у Скопљу

© Фото : Министарство спољних послова СрбијеИвица Дачић и Сергеј Лавров
Ивица Дачић и Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић имао је билатерални сусрет са шефом дипломатије Русије Сергејем Лавовом на маргинама 30. Министарског савета ОЕБС-а у Скопљу, саопштило је Министарство спољних послова Србије.
Како се наводи у саопштењу, Дачић је са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом, поред разматрања билатералних питања, разменио мишљење о изазовима и проблемима са којима се тренутно ОЕБС као организација суочава, као и могућностима за њихово превазилажење, како би организација наставила са функционисањем.
Дачић је на маргинама самита у Северној Македонији разговарао и са министром спољних послова Аустрије Александром Шаленбергом ишефом дипломатије суседне Мађарске Петером Сијартом.
Дачић је са Сијартом разменио мишљење о предстојећим заједничким активностима, али и о стању у ОЕБС и могућностима за доношење одлука које ће омогућити наставак функционисања ове организације која окупља 57 земаља.
Како се наводи у саопштењу министарства, Дачић је на маргинама министарског састанка ОЕБС имао прилику да се кратко сусретне и са министром спољних послова Израела Елијем Коеном.
Ивица Дачић и Сергеј Лавров на самиту ОЕБС-а - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
СРБИЈА
Очи у очи пред свима на Самиту — срдачан сусрет Лаврова и Дачића у Скопљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала