- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Песимистичко расположење у НАТО-у: Слаби изгледи Украјине у 2024. години на фронту

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Уђи у базу фотографијаБоевая стрельба экипажей модернизированного танка Т-62 на полигоне в Запорожской области
Боевая стрельба экипажей модернизированного танка Т-62 на полигоне в Запорожской области  - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
Пратите нас
Украјина вероватно неће моћи да истисне све руске снаге са освојених територија до краја 2024, преноси портал Еурактив, позивајући се на званичника НАТО-а.
Према његовим речима, Украјина вероватно неће моћи да избаци све руске трупе са освојених територија пре краја 2024. године. Иако западни савезници Кијева обећавају да финансијска и војна подршка Украјини неће ослабити, према речима тројице дипломата Алијансе, осигурање наруџбина за оружје украјинске војске, посебно за ракете и муницију, не иде „баш како је планирано“. Према писању портала, овакав развој догађаја изазива масу питања: „да ли ће Запад моћи да одржи одбрану у наредним месецима“.
Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни изјавио је почетком новембра британском часопису Економист да је сукоб око Украјине зашао у ћорсокак и украјинске трупе неће моћи да остваре продор на фронту. Према његовим речима, позиционе борбе на исцрпљивање могле би да се вуку годинама и исцрпе саму Украјину.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да су Оружане снаге Украјине само у новембру изгубиле више од 13.700 војника, око 1.800 јединица наоружања и технике.
Руска хаубица Коалиција-СВ - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјински посланик признао: Прелазимо у одбрану, о контраофанзиви више нема ни говора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала