- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски политичар о одлуци власти да не пусте Захарову: Уздали се у доларе за евроатлантизам

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава, Софија
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
Пратите нас
Бугарски премијер Николај Денков осрамотио је Бугарску, изјавио је бивши министар унутрашњих послова и лидер партије „Алтернатива бугарског препорода“ Румен Петков, коментаришући тако одлуку земље да не дозволи портпаролу Министарства спољних послова Русије Марији Захаровој да прелети авионом изнад земље до Скопља на седницу ОЕБС-а.
Према речима Петкова, његови сународници, који сматрају да је такво решење демонстрација евроатлантске оријентисаности Бугарске нису у праву.

„Они траже од америчке амбасаде доларе у замену за такав став, али не схватају да су се долари, заправо, претворили у тоалет папир“, сматра политичар.

Он наводи пример Грчке која је много година чланица НАТО, Европске уније и учесник Шенгенске зоне.
„Они су пропустили авион шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова без буке и било каквих питања. И нико није питао, какав је положај Грчке, јер она има достојанство, а ми смо подли“, оценио је Петков.
Раније је саопштено да је Софија одбила да дозволи прелет авиона шефа руског министарства спољних послова Сергеја Лаврова ако се у њему буде налазила Марија Захарова. Лавров је у Скопље на састанак Савета министара ОЕБС-а који се одржава у Северној Македонији стигао преко Грчке.
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
РУСИЈА
Захарова исмејала Бугарску: Јесам ли могла да прелетим вашу земљу без авиона?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала