- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Диригент Валериј Гергијев нови руководилац Бољшој театра

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаДиригент Валериј Гергијев у Маринском позоришту
Диригент Валериј Гергијев у Маринском позоришту  - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
Пратите нас
Народни уметинк Русије, диригент Валериј Гергијев, именован је за генералног директора Бољшој театра, саопштила је Влада Русије.
„Михаил Мишустин је потписао уредбу о именовању Валерија Гергијева за генералног директора Бољшој театра, на рок од пет година. Владимир Урин је ослобођен те дужности по сопственој жељи“, наведено је у саопштењу.
Бољшој театар је претходно одбио да коментарише информације о могућем обједињавању с Маријинским театром из Санкт Петербурга.
Специјални представник руског председника за међународну културну сарадњу Михаил Швидкој објаснио је новинарима да Бољшој и Маријински театар не могу бити обједињени, али да руководилац обе установе може бити Гергијев.
Прошле године је председник Русије Владимир Путин током сусрета с добитницима награда у области културеи уметности предложио Гергијеву да размисли о формирању обједињене дирекције Бољшој театра и Маријинског театра.
Руски диригент Валериј Гергијев - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2017
Гергијев: Свирао бих да одбраним светиње на Косову
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала