- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад је у финалу Завршног мастерса!

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
Пратите нас
Млади српски тенисер Хамад Међедовић пласирао се у финале Завршног мастерса за нове генерације у Џеди после предаје Швајцарца Доминика Штрикера при резултату 4:3, 2:1. Он ће се за титулу борити са Французом Артуром Филсом у суботу.
Унапред се знало да ће меч Хамада Међедовића и Доминика Штрикера бити обележен снажним сервисима и кратким поенима, што се и догодило. Питање је било само који ће тенисер бити мирнији и искористити прву шансу која му се пружи.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
СПОРТ
Кирјос открио како га је славни Британац спасао: „Видео је знаке самоповређивања“
Почело је уједначено, лако су обојица диктирали темпо у својим сервис гемовима, а слично је било и током тај-брејка све до дванаестог гема када је Хамад одиграо паметан, фантастичан поен и искористио своју прву сет лопту.
„Играш чврсто, ти диктираш поен“, говорио је Хамаду Виктор Троицки, његов тренер, а млади српски тенисер све је пажљиво слушао и упијао је сваки савет.
У другом сету Штрикер је имао потешкоћа са повредом ноге, Међедовић је направио брејк, а док још није ни прославио то противник му је пришао и предао меч.
Млади српски тенисер у финалу ће играти против Артура Филса, француског тенисера који је први фаворит за титулу, али Међедовић је спреман да направи изненађење.
Заслужио је млади Хамад да дође у финале после четири фантастичне победе, у групи је био максималан, а после одличне сезоне финале у Џеди је стигло као награда.
Међедовић је ове сезоне стигао до два АТП полуфиналу у Гштаду и Астани, а спектакуларним тенисом који приказује у Џеди дефинитивно најављује још боље резултате у наредној години.Јасно се види да Хамаду прија рад са Троицким који сада већ одлично познаје његов распон.
Финале са Филсом на програму је у суботу од 18 часова.
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
СПОРТ
Рубљов: „Новак само притисне прекидач“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
СПОРТ
Надал потврдио повратак: „Време је“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала