- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Примена студентских картица почиње данас, пријавило се око 90.000 студената

© Sputnik / Лола Ђорђевић филолошки факултет
 филолошки факултет - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
Пратите нас
Примена студентских картица почиње данас, а за њих се према последњим подацима пријавило око 90.000 студената, а њих више од 6.000 је преузело своје картице.
Како је раније за Танјуг објаснила директорка Сектора за платне картице и дигитално банкарство у Поштанској штедионици Јелена Секуловић студенти који се пријаве и стигне им обавештење да могу преузети картицу, са личном картом долазе у експозитуру коју су навели приликом пријављивања на порталу Управе за трезор, на лицу отварају рачун и добијају картицу.
Према њеним речима ова процедура траје од 10 до 15 минута, а вођење рачуна је бесплатно.
Картица студентима обезбеђује бројне погодности, а према речима помоћника министра просвете за високо образовање Александра Јовића до сада је потписано 45 уговора са разним фирмама, међу којима су апотеке, теретане, биоскопи, Србијавоз, Ер Србија, Дунав осигурање, књижари, издавачи, трговински ланци, туристичке агенције.
Министар финансија Синиша Мали изјавио је раније да Ер Србија студентима са овом картицом нуди 10 одсто попуста на авио-карте, Србијавоз 20 одсто на возне карте, Путеви Србије два одсто на путарину, биоскопи Синеплекс 15 одсто на биоскопске улазнице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала