Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Србија зна да цени своје велике пријатеље“: Вучић се састао са Бин Заједом

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеПредседник Србије Александар Вучић и председник Уједињених Арапских Емирата, шеик Мохамед бин Зајед ал Нахјан
Председник Србије Александар Вучић и председник Уједињених Арапских Емирата, шеик Мохамед бин Зајед ал Нахјан - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Уједињених Арапских Емирата, шеиком Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном, током самита о клими ЦОП28 у Дубаију и поручио да Србија јесте мала земља, али зна да цени своје велике пријатеље.

„Сусрет са пријатељима и однос пун поверења и подршке у временима великих превирања, ретка су драгоценост. Такав је и овај састанак са шеиком Мохамедом бин Заједом, са којим сам дуго разговарао о свим кључним питањима наших билатералних и економских односа, плановима за Експо 2027, као и о другим великим пројектима од значаја за нашу земљу“, написао је Вучић на друштвеним мрежама.

Додао је да је председнику УАЕ лично честитао Национални дан Уједињених Арапских Емирата и изразио најбоље жеље за даљи напредак земље, „чији је фасцинантни успех пример и узор свима нама“.
„Посебну пажњу посветили смо кључним темама овогодишњег Самита ЦОП28, као и начинима на који Србија може да допринесе глобалној климатској акцији. Србија јесте мала земља, али и те како зна да цени своје велике пријатеље. Хвала Вам још једном, поштовани пријатељу, за сву наклоност коју показујете према нашој земљи“, навео је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала