- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кинески медији: Нови рекорд у испорукама гаса у Кину гасоводом „Снага Сибира“

© Фото : Газпромгасовод "Снага Сибира"
гасовод Снага Сибира - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
Пратите нас
Испоруке гаса гасоводом Кина-Русија у Кину су од почетка године износиле више од 20 милијарди кубних метара гаса што представља рекорд, пише лист „Чајна дејли“ позивајући се на кинеску националну компанију „Пајп Чајна“.
Наводи се да је од пуштања гасовода у рад пре четири године транспортовано више од 50 милијарди кубних метара природног гаса.
„Капацитет гасовода се постепено повећавао од почетка експлоатације. Очекује се да ће током 2024. године капацитет порасти, што ће значајно увећати могућности испорука природног гаса Кини“, истиче се у саопштењу.
„Гаспром“ врши испоруке гаса гасоводом у Кину по источној маршрути, односно гасоводом „Снага Сибира“. Испоруке овим гасоводом су почеле крајем 2019. године и 2020. године су износиле 4,1 милијарду кубних метара, током 2021. године су порасле до 10,4 милијарди, док је план да до 2025. године капацитет буде 38 милијарди кубних метара гаса.
У децембру прошле године је агенција „Синхуа“, позивајући се на компанију која је одговорна за пројекат „Пајп Чајна“, саопштила да је Кина осигурала продужетак гасне магистрале „Снага Сибира" за испоруку руског гаса до Шангаја, који се налази на источној обали земље. Укупна дужина источног крака на територији Кине износи 5.111 километара.
КАВЕР ИНФОГРАФИКА руски гас Снага Сибира - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Гасовод „Снага Сибира“ – посао века Русије и Кине!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала