- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Лале“ не цветају у Хумској – Партизан преко Војводине опет одмакао Звезди

© Фото: ФК ПартизанМатеус Салдања
Матеус Салдања - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
Пратите нас
Касним головима Гајаса Захида и Матеуса Салдање, Партизан је славио у дербију 17. кола против Војводине у Хумској - 3:1 (0:0). Сва четири гола пала су у другом полувремену, повели су црно-бели преко Канутеа у 54, да би 14 минута касније изједначио Урош Росић, али су важна три бода домаћину сачували Захид у 88. и Салдања из пенала у 96. минуту.
Партизан је шест бодова испред Црвене звезде, која има утакмицу мање и игра у недељу против Напретка у Крушевцу.
Тим Игора Дуљаја који је у претходном колу домаћег првенства доживео неочекивани шамар пред својим навијачима, јер је изгубио од ТСЦ-а из Бачке Тополе с огромних 4:0, ушао је у дерби са Војводином јачи за најбољег стрелца и фудбалера Матеуса Салдању.
Црно-беле је задесио и један пех, с обзиром на то да се на загревању повредио штопер и капитен Светозар Марковић и због тога је у последњем тренутку отпао, а како налажу правила меч није могао да прати ни за клупе за резервне играче.
Вратио се Бразилац Салдања, али то није превише помогло црно-белима, који су нападали у првом полувремену, док су се Новосадађани организовано бранили и нису допустили да њихов голман Царевић капитулира.
Имао је Партизан теренску иницијативу, а најбољи прилику пропустио је Алдо Калулу на додавање Антића средином првог полувремена, када је за длаку био кратак. Војводина је претходно извела корнер, да би уследила муњевита контра домаћих. Калулу је повукао, упослеио је Гајаса Захида који је проиграо Николу Антића на левој страни, он је покушао на другој стативи да упосли Калулуа, који је био кратак.
Мреже су до одласка на одмор мировале, а несумњиво је тим Ранка Поповића морао да буде задовољнији таквим исходом. У наставку су "лале" заиграле отвореније, почеле су да прете и да стварају шансе, али је из такве игре уследила казна.
Партизан је повео преко Франка Канутеа у 53. минуту. Натрчао је Кануте на одбитак после покушаја Бибраса Натха и рутински је матирао Царевића.
Није желео ништа да ризикује Игор Дуљај, па је убрзо после постигнутог гола извео из игре стрелца Калулуа јер има жути картон, а уместо њега на терену се нашао Квинси Мениг.
Ипак, није се дуго чекало на нови гол у Хумској, само што су се овога пута радовали гости. Урош Николић је са седам метара главом закуцао лопту под саму пречку, а немоћан је био Александар Јовановић - 1:1.
Мирисало је на поделу бодова у Хумској, да би у 88. минуту најприсебнији у казненом простору Војводине после правог карамбола био Норвежанин Гајас Захид, који је левом ногом искоса с десне стране погодио малу мрежу Царевићевог гола за 2:1. Ерупција одушевљења међу домаћима, пред тужно празним трибинама у Хумској, упркос пролећном времену почетком децембра.
Коначних 3:1 поставио је Бразилац Салдања голом из пенала у 96. минуту, то је његов 11. погодак ове сезоне. Партизан је поново на плус шест у односу на првог пратиоца и љутог ривала Црвену звезду.
Репрезентативци Србије прослављају погодак - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Србија у тешкој групи са Енглеском, Данском и Словенијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала