- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска добила нову партију ловаца Су-30СМ2/видео/

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-30СМ на тактичко-летачким вежбама поморске авијације Црноморске флоте у Јејском рејону.
Вишенаменски ловац Су-30СМ на тактичко-летачким вежбама поморске авијације Црноморске флоте у Јејском рејону. - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
Пратите нас
Фабрика авиона у Иркутску, која је део „Уједињене корпорације за производњу авиона“ (ОАК), предала је Министарству одбране Русије нове ловце Су-30СМ2 и авионе за обуку Јак-130, саопштила је корпорација ОАК.
„Фабрика авиона у Иркутску је испоруком партије авиона за обуку Јак-130 остварила план за текућу годину. Руска војска добија још једну партију авиона Су-30СМ2, а компанија је већ кренула у производњу авиона који су по програму планирани за следећу годину“, изјавио је генерални директор ОАК Јуриј Слусар.
У корпорацији су појаснили да су авиони прошли све тестове на копну и у ваздуху.
Ловци Су-30СМ2 су модернизована варијанта авиона Су-30СМ. Нови авиони имају савременији комплекс радиоелектронске опреме, повећана је борбена способност авиона, повећан је домет детекције и идентификације ваздушних циљева, инсталирана су нова прецизна средства за уништавање ваздушних, копнених и морских објеката који се налазе на раздаљини од неколико стотина километара.
Јак-130 је авион који је произведен у фабрици „Јаковљев“ и намењен је за обуку пилота. Секундарна намена му је лака подршка.
 Руски вишенаменски ловац пете генерације Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
РУСИЈА
Наоружава се Су-57: Мини дроновима у напад на ПВО противника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала