- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кад фудбал режира – опет тај 16. јун и опет „место страдања“ Гелзенкирхен...

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрбија - Литванија
Србија - Литванија - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
Пратите нас
Просто је невероватно како то фудбал уме да (из)режира. Боље него најбољи сценаристи и режисери. Наиме, Србија ће 16. јуна на Европском првенству 2024. године у Немачкој, у премијерном мечу играти у Гелзгенкирхену против Енглеске, а на истом стадиону истог датума, само 2006. године, играла је против Аргентине...
Сви врло добро знамо како се завршило и како су нас Аргентинци, за које је с клупе ушао тада млађани Лео Меси, који је касније стасао у вероватно највећег свих времена, унаказили, упропастили, напунивши мрежу Србије и Црне Горе до врха – 6:0.
Јасно је да Србија предвођена Александром Митровићем и капитеном Душаном Тадићем нема шта да изгуби у двобоју са Енглезима, који су фаворит, не само за прво место у Групи Ц, где су осим Србије још Данска и Словенија, него за титулу првака Старог континента.
Не због тога што су на претходном ЕП били финалисти, већ због начина на који су се прошетали до ЕП у Немачкој, где су невероватном лакоћом газили све пред собом, а била је на том путу и Италија, као фудбалска сила.
Србија има разлога да се плаши и Данске, да се разумемо. Очитали су нам лекцију, одржали чак фудбала у претходном одмеравању снага, било је убедљивих 3:0. Пикси је после меча, изјавио да би желео баш Данце на неком великом турниру, када није у питању пријатељски меч, већ турниски систем такмичења... Па, ето, шта је тражио, то је и добио и имаће прилику он и Орлови да се реванширају Скандинавцима, или ће се поново испоставити да су бољи, за то ћемо морати да сачекамо 25. јун и двобој у Минхену на стадиону „Алијанц арена“.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Пиксијева прва реакција на жреб: Никога се не плашимо, хоћемо илаз из групе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала