Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: ЕУ воде лажови - Србија неће признати Косово и неће увести санкције Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
Пратите нас
Поглавље 35 је средство уцене Европске уније којим хоће да натера Србију да призна Косово, поручио је Александар Вулин у својој писаној изјави коментаришући покушаје измене поглавља 35 од стране ЕУ.
Он напомиње да је 22.01. 2014. године, као министар без портфеља задужен за Косово и Метохију, предводио делегацију Србије у разговорима са Европском унијом на тему поглавља 35.
„У име државе Србије јасно сам рекао да поглавље 35 није замена за Бриселски дијалог и да у њему не могу да се решавају статусна питања, као и да поглавље 35 није простор за покретање нових тема које нису договорене у Бриселском дијалогу. Представници Европске уније су потврдили да је тако као што сам рекао, али девет година касније, поглавље 35 је за ЕУ постало средство уцене којим треба да добију оно што нису успели да изборе у преговорима са Александром Вучићем и Србијом, средство које треба да послужи за притисак на Србију, да напусти себе и призна такозвано Косово. Не може се постати члан Европске уније, а не затворити сва поглавља, па тако и поглавље 35, а не може се затворити поглавље 35 без признања Косова. Сигурно постоји нека друга реч осим лажови која описује скуп вредности Европске уније и људе који је заступају, али ја тренутно не могу да је се сетим. Европску унију воде лажови, а ми себе треба да престанемо да лажемо да ћемо постати чланица ЕУ без признања Косова и уласка у сукоб са Русијом“, каже Вулин и истиче да је Србија премала земља да учини тако велику гадост као што је признање Косова и увођење санкција Русији.
„Србија коју води Александар Вучић и Србија чију владу формира наша коалиција неће признати независност Косова и неће увести санкције Русији", закључио је Александар Вулин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала