- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Борис Исаковић примио глумачку награду „Добричин прстен“

© Фото : ПромоБорис Исаковић као Слободан Милошевић
Борис Исаковић као Слободан Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
Пратите нас
Истакнути глумац Борис Исаковић данас је примио награду за животно дело „Добричин прстен“ Удружења драмских уметника Србије (УДУС), на свечаној додели одржаној на великој сцени „Љуба Тадић“ Југословенског драмског позоришта у Београду.
Драмски уметник и педагог Борис Исаковић је 35. лауреат овог угледног и највишег сталешког признања за глуму, које носи име према чувеном глумцу Добрици Милутиновићу (1880-1956).
Награду му је уручио претходни добитник овог признања глумац Петар Божовић
Исаковић се захвалио многима за ову награду и истакао да има осећај да је награда „Добричин прстен“ пут да би се „славило позориште и да би се сачувале његове вредности и квалитет у једном изнимно важном и значајном континуитету“, пренео је Танјуг.
„Ја сам позоришту увек служио и наравно да ћу му и даље служити, и примам огромну част на овај начин. У времену давном између мере давања и примања, стајао је знак једнакости. Глумачка професија и педагошки рад су ме томе научили, што сматрам и суштину овог нашег позива. У томе ме колегинице и колеге увек недвосмислено уверавају. Зато је овај тренутак на радост свих нас и треба да прати одговорност према себи и другом човеку. Радост данас не би била таква и оволика да није подељена између свих нас који чинимо ову професију глуме“, нагласио је Исаковић.
Глумац је навео да је у овом тренутку када се слави глума као уметност „једино истински важно да у заиста хаотичном и збуњујућем времену, када читав свет пролази кроз кризу етичности, сви смогнемо заједно снаге да нађемо довољно мира, преданости, да тај наш простор креативности, игре, племенитости и духа одржимо чистим и светлим“.
Награда се састоји од златне копије прстена Добрице Милутиновића и од уникатне осликане дипломе на пергаменту.
У конкуренцији за Награду „Добричин прстен“ било је девет истакнутих глумица и глумаца, а седмочлани стручни Жири одлуку је донео 16. децембра 2022. године, тајним гласањем и то већином гласова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала