- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Уклањање Залужног била би катастрофа за Зеленског

© AP Photo / Efrem LukatskyПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
Пратите нас
Смена главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног ће имати озбиљне последице по украјинског лидера Владимира Зеленског, каже Владимир Фесенко, шеф кијевског истраживачког института "Пента".
„Уклањање Залужног представљало би снажан ударац за Зеленског. С обзиром на популарност Залужњег и у војсци и у друштву, његова смена или оставка би могли да ослаби позицију самог Зеленског“, рекао је он у интервјуу за Ен-Би-Си њуз.
Фесенко је нагласио да је Залужни сада друга најпопуларнија личност у Украјини, па га Кијев сматра потенцијалним ривалом. С тим у вези, на Залужног „желе да пребаце све проблеме на фронту“, сматра експерт.
Треба напоменути да је истраживање социолошке групе „Ратинг“ показало да становници Украјине више верују Залужном него председнику земље.
Раније је Економист, позивајући се на високог званичника у влади земље, објавио да је сукоб између украјинског лидера Владимира Зеленског и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног настао због неуспешне офанзиве. Истовремено, бивши саветник бившег председника Украјине Леонида Кучме Олег Соскин сматра да би разлаз између Зеленског и Залужног могао да доведе до државног удара.
Ракетни систем град у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјина покренула „мобилизацију“ мачака; Свештенство Лавре врши причест кроз решетке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала