Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић се уписао у Књигу жалости поводом смрти Кисинџера

© Tanjug / MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ Dijana VukomanovićИвица Дачић уписује се у Књигу жалости поводом смрти Хенрија Кисинџера
Ивица Дачић уписује се у Књигу жалости поводом смрти Хенрија Кисинџера - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић уписао се данас у Амбасади Сједињених Америчких Држава у Књигу жалости, која је отворена поводом смрти бившег државног секретара САД Хенрија Кисинџера.
„Поводом смрти бившег државног секретара Сједињених Америчких Држава Хенрија Кисинџера, у име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје име, изражавам најдубље саучешће и саосећање са породицом, Владом и америчким народом“, навео је Дачић у поруци.
Дачић је истакао да ће свет памтити Хенрија Кисинџера као истакнутог државника, политичара и врсног дипломату, који је својом визијом и делима оставио неизбрисив траг у дипломатији, спољној политици и међународним односима у турбулентним временима историје.
„Бритки ум, прагматичност и дубоко разумевање сложених, глобалних политичких околности господина Кисинџера, као и његов визионарски приступ, остаће водиља садашњој и будућим генерацијама политичара и инспирација за грађење бољих односа и просперитетније будућности свих земаља и народа широм света“, написао је Дачић, саопштено је из Министарства спољних послова, пренео је Танјуг.
Хенри Кисинџер, добитник Нобелове награде и дипломата чија је служба за време двојице председника САД оставила неизбрисив траг у америчкој спољној политици, преминуо је у среду у 101. години.
Хенри Кисинџер - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
СВЕТ
Кисинџер о југословенској кризи: Вештачка Босна наметнута Србима, НАТО окупатор Србије попут Хитлера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала