- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Ер Србија: У новембру 298.000 путника на летовима Ер Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕр Србија
Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Ер Србија је током новембра превезла укупно 298.322 путника, што је пораст од 39 одсто у односу на исти месец прошле године и 60 одсто више у поређењу са до сада рекордном 2019. годином.
У саопштењу Ер Србија наводи да је обављено 3.560 летова из Београда, Ниша и Краљева, што је повећање од 40 одсто у односу на новембар прошле године и 54 одсто у односу на претпандемијску 2019. годину.
Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек рекао је да се та авио компанија ближи броју од четири милиона превезених путника у овој години.
"Хвала вам што летите са нама и свакодневно нам указујете поверење. Трудимо се да вам заузврат омогућимо још већи избор приликом путовања и да вам олакшамо да брзо и лако стигнете до жељених дестинација. Од 2013. године до данас, преко 26 милиона путника било је на нашим летовима, а следећи циљ нам је 30 милиона путника", рекао је Марек.
Додаје се да су у новембру, који је био седамнаести узастопни рекордни месец Ер Србије, најпопуларније дестинације у региону биле Подгорица и Тиват, у Западној Европи Цирих, Париз, Рим и Милано, док су у широј евромедитеранској зони најтраженији летови били до Истанбула, Атине и Барселоне.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала