- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Јовановић и Ђорђевић потписали анекс колективног уговора са синдикатима Поште

© Sputnik / Лола ЂорђевићГлавна пошта у Београду
Главна пошта у Београду - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и директор Поште Србије Зоран Ђорђевић потписали су анекс колективног уговора са представницима два репрезентативна синдиката тог јавног предузећа, Синдикатом ПТТ Србије и Синдикатом Радник.
Такође, анекс колективног уговора је у складу са споразумом који је раније потписан у Влади Србије.

"Овај анекс колективног уговора је битна ставка у реализацији споразума коју је председница Владе Ана Брнабић 15. новембра потписала са два репрезентативна синдиката, са једним нерепрезентативним и са руководством Пошта Србије поводом прекида обуставе рада од стране дела запосленика Поште Србије", казао је Јовановић за Танјуг након потписивања.

Он је подсетио да је 23. и 24. новембра свим запосленима у Пошти Србије већ исплаћено 20.000 динара помоћи, осим онима на слободним данима.
Јовановић је рекао и да је владина комисија одобрила 28. новембра пријем на неодређено 232 нових радника у технологији и да се овим анексом колективног уговора који је данас потписан дефинише повећање плате запослених у технологији у износу од 10 одсто почев од 1. новембра ове године.
Он је нагласио и да запослене у технологији, као и администрацији, од 1.јануара очекује и додатно повећање плате од 10 одсто, док се та повишица не односи на зараде пословодства.
"Овим повећањима кумулативно повећање плате запослених у технологији у односу на 1. новембар биће укупно 21 одсто", казао је Јовановић.
Он је додао и да ће у складу са споразумом који је потписала председница владе Ана Брнабић, сви запослени који су имали умањене трошкове и превоза и зарада за време док су били у обустави рада добити надокнаду и трошкова превоза и зараде до 12. односно 15. децембра ове године.
"Ово је још једна потврда да Влада Србије поштује све обавезе и све споразуме које је дала радницима Поште Србије", казао је министар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала