- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Покровитељи Украјине гурају земљу ка самоуништењу

© Sputnik / Андрей Стенин / Уђи у базу фотографијаСукоб полиције и демонстраната на Тргу назависности (Мајдану) у Кијеву
Сукоб полиције и демонстраната на Тргу назависности (Мајдану) у Кијеву  - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Покровитељи с друге стране океана усмеравају Украјину на пут самоуништења зарад својих геополитичких позиција, изјавио је директор Одељења за мултилатералну сарадњу у области људских права Министарства спољних послова Русије Григориј Лукјанцев.
„Због услужне спремности актуелних украјинских власти да одбацују све што је повезано са Русијом и да, на штету сопственог народа, уништавају историјско сећање и сећање на стварну, а не измишљену прошлост земље, покровитељи с друге стране океана затварају очи на њену неонацистичку суштину и зарад својих геополитичких позиција усмеравају Украјину на пут самоуништења“, рекао је Лукјанцев.
Како је истакао, главни циљ Кијева је да остане извор константне, између осталог и војне напетости у непосредној близини руске територије, упркос претњи да уништи сопствену државност.
Руски дипломата констатује да је Украјина заузела „чисто пронацистички став“.
„У склопу своје посвећености потпуном оправдавању злочина колаборациониста, Украјина од 2014. године стално гласа против годишње резолуције Генералне скупштине УН 'Борба против величања нацизма, неонацизма и других пракси које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и нетрпељивости повезане с њима'“, подсетио је Лукјанцев.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Специјална операција у Украјини
Амерички медији: Украјински официри признају да је ситуација на фронту у ћорсокаку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала