- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Млади ас мисли да зна како „отерати“ Новака

© AP Photo / UnsplashНовак Ђоковић Холгер Руне Торино
Новак Ђоковић Холгер Руне Торино - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Дански тенисер Холгер Руне сматра да млађи морају константно да побеђују Новака Ђоковића уколико желе да га „отерају“ у пензију.
Уз Карлоса Алкараса и Јаника Синера, 20-годишњи Руне предводник је нове генерације.
„Стварно је супер бити део те групе, сви смо имали одличне сезоне – Јаник је био феноменалан, Алкараз освојио вимблдонску титулу. За спорт је добро да постоји група момака која може да доминира на Туру. Не кажем да већ доминирамо, Новак је и даље ту, тако да морамо да покушамо да га склонимо с врха“, рекао је Руне и додао:
„Новак је освојио три од четири слема ове године. Не можемо да кажемо да је отишао јер морамо да га победимо сваки пут, не само једном. Пробаћу да га савладам сваки пут јер ако наставља да осваја велике турнире, зашто би престајао?“
Руне је победио Ђоковића у Риму, али се Новак двапут реванширао у финишу сезоне – у Паризу и у Торину.
„Он неће престати док га не свргнемо, а то ћемо успети ако што пре подигнемо ниво. Мени се заправо свиђа што је Новак још ту јер тако ми млађи можемо да видимо шта је права ствар, шта је оно што је потребно урадити. Да никада нисмо искусили Роџера, Рафу или Новака, мислим да би нам нешто недостајало. Новак поставља екстремно висок стандард и нама је од велике помоћи да то видимо из прве руке“, закључио је осми тенисер света.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала