- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Где су шансе Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Прва реакција на жреб за Европско првенство у фудбалу које ће се одиграти 2024. године говорила је у смеру да је Србија добила тешку групу. Орлови ће играти против Енглеске, Данске и Словеније. Али, када се погледају неке последње утакмице ових екипа, оптимизам расте у одређеној мери.
Енглеска је у свом последњем мечу играла 1:1 на гостовању Северној Македонији, Данска је поражена од Северне Ирске са 2:0, док је Словенија надиграла Казахстан са 2:1.
Македонци су чак могли да добију Енглезе, повели су у 41. минуту, а Енглези поравнали аутоголом Атанасова у 59. Дакле, показало се у тој једној утакмици да нису баш толико неустрашиви, мада јесу јаки као црна земља и биће невероватно велики изазов за наш национални тим.
Данска је чак поражена од Северне Ирске, мада се мора рећи да су ове лоше утакмице Енглеске и Данске дошле као последица чињенице да су то биле последње утакмице у квалификацијама. Иста та Енглеска је на свом терену добила Македонце са 7:0.
У утакмицама пре ових поменутих, Енглеска је у надиграла Малту са, можемо рећи само 2:0, Данска исто тако нејаки Сан Марино тек са само 2:1, а Словенија је поражена од Финске са 2:0.
Несумњиво су Енглеска и Данска изузетно јаки противници.
Енглеска је један од фаворита за освајање Европског првенства, Данска је победила нашу репрезентацију са 3:0 у недавном окршају, а Словенија је традиционално тврд и незгодан ривал нашег националног тима.
Ипак, овакве последње утакмице у којима пре свега Енглези и Данци нису баш блистали и самлели противнике, даје наду нашој репрезентацији да може до нечег већег у Немачкој на Европском првеству.
Посебно имајући у виду да групу пролазе две најбоље пласиране екипе из сваке групе, као и четири најбоље трећепласиране. Од укупно шест група.
Дакле, Орлови поседују разлог за одређени оптимизам.
Стадион ФК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
СПОРТ
Лоше вести за Партизан – УЕФА одбила жалбу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала