- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Си Ђинпинг: Кина против мешања спољних сила у унутрашње послове Белорусије

© AFP 2023 / PAVEL ARLOUSKIПредседници Белорусије и Кине, Александар Лукашенко и Си Ђинпинг
Председници Белорусије и Кине, Александар Лукашенко и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Кина је спремна да заједно са Белорусијом брани међународну непристрасност и правду, изјавио је кинески председник Си Ђинпинг током састанка са белоруским председником Александром Лукашенком у Пекингу.
„(Кина) је спремна да заједно са Белорусијом промовише реализацију Глобалне развојне иницијативе и Глобалне безбедносне иницијативе и брани међународну непристрасност и правду“, рекао је кинески лидер, преноси Централна телевизија Кине.
Си Ђинпинг је истакао и да је Кина спремна да одржава блиску сарадњу са Белорусијом и остварује обострано корисну билатералну сарадњу у инвестиционој, трговинској, економској и другим областима.
Кинески председник такође је приметио да је Минск увек пружао Кини снажну подршку у питањима која утичу на њене суштинске интересе и „Кина то веома цени“.
Он је истакао да Пекинг снажно подржава Белорусију да следи сопствени пут развоја и противи се мешању спољних сила у унутрашње ствари земље.
Си је истакао да је Кина спремна да заједно са Белорусијом откључа потенцијале сарадње у различитим областима, ојача међусобно политичко поверење, промовише даљи развој кинеско-белоруских односа и донесе више користи народима двеју земаља.
Лукашенко се налази у дводневној радној посети Кини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала