- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

ОПЕК шири крила – како ће се то одразити на петро долар? | Енергија Спутњика

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЗастава ОПЕК-а на седници у Бечу
Застава ОПЕК-а на седници у Бечу - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
Пратите нас
Нафта, односно, цена “црног злата” остаће глобална топ тема и наредне, 2024. године. Извлачење Саудијске Арабије испод комадујућег шињела САД по питању одређивања количине сирове нафте коју ће као водећа земља у петролејском картелу (ОПЕК) и са Русијом једна од водећих у ОПЕК+ даје овој алијанси све јачу улогу на овом тржишту.
Поготово сада кад такозвани “петро долар” губи све више на значају јер, све је више оних који нафту не продају, односно, не купују обављајући трансакције у доларима.
Природни гас, такође фосилно гориво ће, бар у Европи и Азији и даље бити у жижи интересовања политичара, привредника и, наравно, обичних потрошача јер енергетска криза никако није завршена.
У Србији је завршетком нове гасне везе са Бугарском обезбеђена могућност допремања неруског гаса, тако да се уклапамо у бриселске трендове. Занимљиво је, међутим, да европске земље признају да су и даље конзументи руског гаса.
Мада молекули гаса немају боју очигледно је да у оваквим информацијама геополитички моменат често преовлађује над економским.
Гост емисије: Милош Здравковић, стручњак за енергетику

О емисији „Енергија Спутњика“

Енергија Спутњика“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Јелица Путниковић, стручњак за енергетику.
Теме су махом везане за енергетику и економију, локалног и глобалног карактера, а гости су стручњаци у својим пољима. Емитује се сваког уторка у 21.00.
Енергија Спутњика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала