- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шефови дипломатија Русије и Азербејџана разговарали о нормалнизацији односа Бакуа и Јеревана

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је са својим азербејџанским колегом Џејхуном Бајрамовом на билатералном састанку у Москви о нормализацији односа између Бакуа и Јеревана и сарадњи у оквиру „каспијске петорке“.
„У контексту дискусије о регионалним питањима, потврђена је потреба за повећањем напора за нормализацију односа између Азербејџана и Јерменије на основу пакета трилатералних споразума на највишем нивоу 2020-2022. године“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.
У Министарству су додали да су министри разговарали и о примени одредаба Декларације о савезничкој сарадњи Руске Федерације и Републике Азербејџан од 22. фебруара 2022. године.
„Дотакнута су актуелна питања билатералних односа... Стране су размениле мишљења о низу других међународних и регионалних питања од заједничког интереса, укључујући сарадњу у оквиру ‘каспијске петорке’“, закључује се у саопштењу руског Министарства.
Лавров се у уторак састао са министрима спољних послова каспијских држава – Азербејџана, Ирана, Казахстана и Туркменистана.
Руски миротворци у Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
РУСИЈА
Запад покушава да истера Русију са Карабаха – неће успети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала