- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад се захвалио Србији – а посебно једном човеку: „Новак већи човек него тенисер“

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2023
Пратите нас
После највећег успеха у каријери Хамад Међедовић, млади српски тенисер, огласио се путем саопштења које је поделио Тениски савез Србије. Најбољи играч света следеће генерације захвалио се свима на подршци, а посебно породицу, тиму и Новаку Ђоковићу за кога је истакао да је већи човек него тенисер.
Хамад Међедовић направио је невероватан успех освајањем завршног мастерса за нове генерације и тренутно је главна тема у тениском свету. После освајања титуле момак из Новог Пазара желео је да се обрати јавности и захвали свима на подршци коју је осетио у далекој Џеди.
„После овог великог успеха, желим да се захвалим свима вама који сте ме подржавали и бодрили на било који начин, хвала вам од срца. Иако већина вас није могла да буде на трибинама, она топла људска брига и подршка до свакога дође када је најпотребније. Та енергија помаже и на терену, где није довољна само физичка спремност, већ и она унутрашња. До мене је стигла та ваша енергија у најважнијем тренутку“, поручио је Хамад путем саопштења.
Посебно се захвалио својим тренерима, али и Новаку Ђоковићу који му је материјално помагао током каријере.
„Неизмерну захвалност и поштовање упућујем свом првом тренеру Едису, затим великом човеку и тренеру Боћи Обрадовићу. Мом тениском узору Ђоковићу, који је већи човек него тенисер. Онда можете да замислите каква је то громада од човека када је први рекет света. Мом садашњем тиму са којим радим, на челу са Виктором Троицким чија ми сарадња много значи, а уједно смо остварили и најбоље резултате“, истакао је Међедовић.
Млади српски тенисер додао је да је напорно радио, али да је само на тај начин могао да дође до резултата какве је постигао.
„Сваки спортски успех, па тако и мој, утемељен је на упорним и исцрпљујућим тренинзима, личном одрицању. Неизбежан је и таленат или Божији дар, како га осећам, а неопходна је и спортска срећа која је била на мојој страни. Своју радост, срећу и успех делим са својим суграђанима у Новом Пазару, где је моја душа, али и у широком кругу пријатеља, комшија и дивних људи који су ме прихватили у Београду. Успеси и радости трају кратко, тако да одмах по повратку у Србију већ су испланиране нове припреме и тренинзи, па нисам у прилици да одговорим на многобројне позиве и жељене прославе. Хвала свима, надам се да ћу да будем у прилици да поделим своју радост са драгим људима и суграђанима како у Београду, тако и у свом родном Новом Пазару“, закључио је Међедовић.
Талентовани српски тенисер добио је позив да се за нову сезону припрема са Новаком, а са најбољим тенисером света учествује и на Јунјатед купу. У српском тиму на том такмичењу биће још и Олга Даниловић, Дејана Радановић, Наталија Стевнаовић као и Никола Ћаћић.
Новак Ђоковић и Васек Поспишил - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2023
СПОРТ
Тениске лоптице састављају календар – Новаков саборац прозвао систем
Новак Ђоковић Србија Италија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2023
СПОРТ
Американци не признају Новака – Меси је најбољи
Новак Ђоковић освојио је 23. грен слем титулу - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
СПОРТ
Најскупљим рекетом свих времена је најбољи икада нацртао чувено срце /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала