- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Ако неко у Федерацији БиХ мисли да ће моћи и даље да подваљује, у заблуди су

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је вечерас да је Српска видљива и биће видљива у сваком процесу и свуда где се одлучује, па тако и када је реч о Фронтексу, јер то гарантује Устав БиХ, као и да то нико неће моћи да промени.
„Ако неко у Федерацији БиХ мисли да ће моћи и даље да подваљује, као што је раније радила СДА, у заблуди су, ма колико их странци истурали да то раде“, навео је Додик на друштвеној мрежи Икс.
Министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић изјавио је раније Срни да бошњачки министри нису гласали о споразуму за преговоре са Фронтексом, тако да од преговора са овом агенцијом до даљег нема ништа.
Како додаје Срна, Нешић је објаснио да су српски и хрватски министри већ раније гласали за споразум, док бошњачки министри, који су тражили одгађање гласања како би обавили додатне консултације, нису искористили могућност да се изјасне о споразуму, па је седница Савета министара закључена без њиховог изјашњења.
Он је навео да бошњачки министри траже да се измени члан споразума тако да ентитети, уместо сагласности, дају мишљење, пренео је Танјуг.
Фронтекс је Европска агенције за заштиту граница са седиштем у Варшави.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала