- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган после шест година поново у Грчкој, најавио нову еру у односима две земље /видео/

© AP Photo / Thanassis StavrakisТурски председник Реџеп Тајип Ердоган и грчки премијер Киријакос Мицотакис
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган и грчки премијер Киријакос Мицотакис - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган допутовао је у посету Грчкој, где се састао с премијером Киријакосом Мицотакисом и грчком председницом Катерином Сакеларопулу. Ердоган је том приликом у Атини најавио „нову еру о односима између Турске и Грчке“, преноси Катимерини.
Након састанка са Ердоганом, грчка председница Катерина Сакеларопулу, изјавила је да „је важно одржавати позитивну климу“ и да две земље “раде заједно на очувању мира и добросуседских односа у корист нашег народа“.
Између Анкаре и Атине нема нерешивих питања упркос неким неслагањима, изјавио је данас турски председник Реџеп Тајип Ердоган и навео да Турска жели да настави позитиван замах постигнут у билатералним односима две земље, преноси Ројтерс.
Ердоган је, после састанка са грчким премијером Киријакосом Мицотакисом у Атини, најавио да ће министри спољних послова две земље разговарати о споровима у Егејском мору и верује да би било добро да се одржавају годишњи разговори на високом нивоу.
"Између нас нема нерешивог питања“, рекао је Ердоган и додао да два НАТО савезника желе да повећају обим билатералне трговине на 10 милијарди долара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала