- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први обавештајац Русије: САД ризикују да од Украјине направе „други Вијетнам“

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаДиректор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин
Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ризикују да себи у Украјини приреде „други Вијетнам“, са којима ће морати да се носи свака нова америчка администрација све док на чело Беле куће не дође нека разуман човек, изјавио је директор Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин.
„Веома је вероватно да ће даља подршка кијевској хунти, посебно имајући у виду да је украјинска тема врло ‘токсична’ за трансатлантску заједницу и западно друштво у целини, убрзати пад међународног ауторитета Запада. Сама Украјина ће се надаље све више претварати у ‘црну рупу’, која гута материјалне и људске ресурсе, написао је Наришкин у чланку за часопис „Разведчик“.
Званичник је оценио да на крају САД ризикују да направе „други Вијетнам“, којим ће се бавити свака нова америчка администрација све док на власт у Вашингтону не дође бар мало више разуман човек који ће имати довољно храбрости и одлучности да зачепи ова „уста“.
Наришкин је такође приметио да ће Запад, схватајући немогућност војне победе Украјине над Русијом, покушати да максимално продужи борбена дејства и украјински сукоб претворе у „други Авганистан“, рачунајући на постепено исцрпљивање у изнурујућој борби потенцијала.
Он је додао да ће западњаци, као и раније, то покушавати да остваре, на рачун комплекса економских и војно-дипломатских мера, укључујући кршење норми међународног права, санкциони притисак и непрекидне испоруке оружја и војне технике Украјини.
У новој емисији “Мој поглед на Русију” погледајте спрема ли се НАТО за нови рат са Русијом или за капитулацију:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала