- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Три особе убијене у пуцњави у кампусу универзитета у Лас Вегасу

© AP Photo / Madeline CarterПолиција у Лас Вегасу
Полиција у Лас Вегасу - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
Пратите нас
Tри особе су убијене, а једна је рањена у пуцњави у кампусу Универзитета Невада у Лас Вегасу, после које је полиција убила нападача.
Полицији је познато име нападача који је синоћ пуцао у кампусу Универзитета Невада у Лас Вегасу, али неће бити објављено док његова породица не буде обавештена, саопштио је локални шериф Кевин Мекмахил.
Извор из полиције рекао је за Си-Ен-Ен да је у питању 67-годишњи професор, чија је повезаност с универзитетом тренутно непозната.
Рањена особа је збринута у болници Санрајз и њено стање је сада стабилно, рекао је шериф. У истој болници збринуте су још три особе, за које није наведно како су повређене.
Универзитет је саопштио да су запослени и студенти евакуисани, а полиција је позвала грађане да избегавају тај део града.
Председник САД Џозеф Бајден изјавио је саучешће породицама настрадалих у пуцњави, позивајући републиканце у Конгресу да усвоје забрану јуришног оружја.
Ове године догодило се 80 пуцњава у америчким школама, од чега је 29 на кампусима универзитета и колеџа.
Кампус Универзитета Невада, који ће бити затворен до краја недеље, налази се само неколико километара од места на којем је 2017. године најмање 58 људи убијено у масовној пуцњави на фестивалу „Route 91 Harvest“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала