- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

"Дивно изгледају нових 11 километара ауто-пута": Пуштена у саобраћај деоница од Макрешана до Кошева

© Фото : Pexels/Photo by Tom Swinnen Ауто-пут
Ауто-пут - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
Пратите нас
Деоница Моравског коридора Макрешане-Кошеви на ауто-путу од Појата до Прељине (Е761) пуштена је данас у саобраћај. Реч је о још 10,9 километара ауто-пута на Моравском коридору. На друштвеним мрежама се огласио и председник Србије Александар Вучић који је рекао да је поносан на Србију и њене људе.
До 1. јануара неће се наплаћивати путарина на деоници ауто-пута од Појата до Кошева, то јест висина путарине на новим наплатним станицама одговараће тарифи за постојећу наплатну станицу "Појате", саопштили су "Путеви Србије".
"Пуштањем у саобраћај поддеонице Макрешане - Кошеви, успоставиће се затворени систем наплате путарине на делу аутопута од Појата до Крушевца (Кошева), односно, у функцији биће наплатне станице Ћићевац, Крушевац Запад и Кошеви, док ће наплатна станица Појате бити стављена ван функције (кроз њу ће се само пролазити)", навели су из "Путева Србије".
Деоница Макрешане-Кошеви је отворена за саобраћај у 15 часова. Укључење и искључење са ауто-пута у денивелисаној раскрсници "Крушевац - Исток" до даљњег неће бити могуће.

Вучић: Дивно изгледају ових нових 11 километара ауто-пута

Председник Србије Александар Вучић објавио је данас видео снимак како вози новом деоницом ауто-пута на Моравском коридору, од Макрешана до Кошева и истакао да је нова деоница лепо урадјена.

"Дивно изгледају ових нових 11км ауто-пута. Поносан на Србију и њене људе. Србија не сме да стане!", написао је Вучић на друштвеним мрежама.

На снимку који је објавио, Вучић је оценио како је нова деоница, која је данас отворена, лепо урађена и истакао да је Србија најлепша земља на целом свету.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала