- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сферопулос истиче детаље, Теодосић их не открива, Митровић поручује: „Симптоматично је“

© Фото : АБА лигаМилош Теодосић
Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
Пратите нас
Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио, после меча са Валенсијом, да су детаљи одлучили питање победника, а Милош Теодосић није желео да открије детаље дугог састанка после утакмице јер то претходно није урадио шеф стручног штаба.
Кошаркаши Црвене звезде изгубили су на гостовању од екипе Валенсије резултатом 85:81, у утакмици 13. кола Евролиге.
"Била је тесна утакмица на крају, поново су одлучили детаљи. Прво полувреме је припало Валенсији, друго нама. Вратили смо се у утакмицу, имали своје шансе на крају и неке шутеве које смо промашили. Могли смо неке акције боље да решимо и можда би завршница била другачија. Трећа четвртина је била потпуно другачија у смислу нашег приступа. Не знам зашто нисмо спремни да се боримо од првог минута, као што је то било у трећој четвртини. О томе морамо да причамо, да радимо на томе да будемо бољи током свих 40 минута", рекао је Сферопулос. .
Милош Теодосић каже да је велики разлог пораза то што се екипа доста потрошила како би се вратила у живот после 56 примљених поена за полувреме.
“Главни разлог пораза је прво полувреме и начин на који смо отворили и играли у првом делу. Примили смо 56 поена, што је превише. Друго полувреме смо одиграли добро, борили смо се. На крају се видела наша истрошеност, нисмо имали снаге за завршницу, па смо неке отворене шутеве промашили“, рекао је Теодосић.
Он нема одговор за лоше издање у одбрани у првом полувремену.
“Очигледно је да нисмо имали енергије, да нисмо играли на начин на који смо играли друго полувремену. То је анализа коју ћемо направити. Много је лакше када си са 16 поена у минусу, мањи је притисак, убацићеш неке лопте и вратићеш се у утакмицу. Тада ухватиш ритам. Али, не смемо никако да дозволимо да отворимо утакмицу овако и да играмо у првом делу тако. Нема оправдања, у последњих пет минута смо промашили три-четири тројке, умор је један од разлога. Истрошили смо се превише док смо јурили минус. Навикли смо на овај ритам, имамо 13 момака који су спремни да играју, не верујем да ће умор бити неки фактор у Виторији“.
Теодосић је лоцирао и шта фали тиму.
“Недостаје смирености и концентрације да убацимо неку тројку у завршници, када смо сами, кад се ломи резултат. Имали смо доста шанси од почетка, Жалгирис, па и све остало. Фали нам фокус и смиреност у завршници“.
Тренер Сферопулос је одржао нешто дужи састанак после утакмице, али Теодосић није желео о детаљима.
“Ако вам он није рекао, нећу ни ја сад. То остаје међу нама, у свлачионици“, навео је Теодосић.
Своје виђење је изнео и Лука Митровић.
"Педесетшест поена у првом полувремену на гостујућем терену.. Причао сам и прошлу утакмицу против Ефеса кад смо примили превише на домаћем, а поготово на гостујућем, мислим да је 56 поена много. Потребно је уложити много труда да бисмо се вратили из таквог минуса на гостујућем терену. Ми смо успели, али то је та потрошена енергија и умор, коју је потребно да уложите да бисте се вратили из таквог минуса, и онда зато вероватно зафали снаге и среће на крају. Не смемо овако да отварамо утакмице на гостујућем терену, али то је нешто симптоматично и потребно је пронаћи разлог томе", наглашава центар београдске екипе.
Црвена зведа у наредном колу Евролиге гостује екипи Басконије, која је савладала Фенербахче са 80:79.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала