- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Милатовић постхумно одликује Зорана Калезића

Зоран Калезић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
Црногорски председник Јаков Милатовић постхумно ће одликовати Орденом црногорске заставе другог реда прослављеног црногорског музичког уметника Зорана Калезића.
Орден Црногорске заставе другог степена се додељује за нарочите заслуге за Црну Гору.
Милатовић изражава жаљење што одликовање Зорана Калезића долази постхумно, јер је он и за живота био знаменита личност на регионалној уметничкој сцени.
„Својим гласом, Зоран је свету пренео звуке своје земље и родног краја, о којем је до последњег дана са поносом говорио“, навео је Милатовић.
Орден ће бити уручен супрузи покојног Зорана, Ирени Калезић, на свечаној седници поводом 9. децембра, Дана општине Даниловград.
Калезић је преминуо почетком године, након дуге борбе са тешком болешћу. Рођен је у Даниловграду 1950.
Његове најпознатије песме су „Мој добри анђеле“, „Добро вече изгубљена надо”, „Стан' младости, стани, стани“, „Мој живот је тужна прича“, „Жељо моја, мој отрове“, „Шта ће мени вино“...
Током вишедеценијске каријере продао је више од 15 милиона носача звука, а први соло наступ имао је на фестивалу „Београдско пролеће“.
Шест година био је председник Удружења естрадних уметника Србије, власник је Естрадне награде Србије и носилац статуса истакнутог уметника Југославије, а добитник је и награде за животно дело у Црној Гори, подсећа портал РТЦГ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала