- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Премијер Српске: Ако се Шмит не појави на суђењу, суд ће морати да распише налог за привођење

Пратите нас
Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би волео да се Кристијан Шмит не појави на суђењу у предмету против председника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милошу Лукићу, јер ће у том случају Суд морати да распише налог за његово привођење.
"Очекујем да ће он побећи и то ће бити дефинитивно решење за БиХ", навео је Вишковић.
Он је подсетио да је судија Јасмина Ћосић Дедовић рекла да ће се улога високог представника решити у главном претресу.
"Да би се она решила, треба да дође човек. А тужилац на четири места помиње Милорада Додика као оптуженог, а позива се на 20 места на Шмита и на његове одлуке. Па ако је Додик у судници, онда би требало да буде и Шмит", навео је Вишковић.
Нагласио је да Шмит мора да покаже папир да ли је легално у БиХ, а не да прича приче.
"Мора да каже на основу ког закона он може да доноси законе, да одговори на питање како је могуће да председник Републике потписује указ 7. јула, а он доноси одлуку истог дана која је објављена на сајту ОХР-а 8. јула, а не у Службеном гласнику. Како Додик одговара за наводни прекршај који је учинио 7. јула, за нешто што је Шмит обзнанио 8. јула? То су све питања на која ће морати да одговори. Сигуран сам да ће овај процес бити суђење Шмиту и БиХ", навео је Вишковић, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала