- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Србија, Русија, Кина – Нови свет, будућност која је почела”: Представљена нова књига

© Фото : Спутњику уступио Руски дом„Србија, Русија, Кина – Нови свет, будућност која је почела”: Представљена нова књига Владимира Кршљањина
„Србија, Русија, Кина – Нови свет, будућност која је почела”: Представљена нова књига Владимира Кршљањина - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
У Руском дому је одржано представљање књиге политичара, дипломате и мислиоца Владимира Кршљањина „Србија, Русија, Кина – Нови свет, будућност која је почела”.
Књига садржи чланке аутора, писане у току актуелних светских преокрета.
Владимир Кршљанин види ову кризу као шансу за окончање хегемоније Сједињених Држава и Запада и формирање хуманијег светског поретка.
„Нови свет, то јест праведни мултиполарни систем, то јест заједница заједничке судбине човечанства, као квалитетно нова епоха у историји човечанства, почиње у 21. веку. Карактерише га апсолутно поштовање, односно неприкосновеност, заштита и унапређење људског живота, људског достојанства и људске заједнице, заправо човекољубље у складу са Христовим заповестима и конфучијанским општим добром, као и најбољом праксом социјално оријентисаних, моралних држава”, истиче Владимир Кршљанин.
О књизи су осим аутора говорили социолог, професор на Универзитету у Београду проф. др Слободан Антонић, геополитичар проф. др Срђан Перишић, филозоф др Марио Калик и издавач Срђан Костић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала