- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

За још 30 дана продужен притвор оцу дечака који је починио масакр у „Рибникару“

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIЖОбележавања четрдесет дана од масовног убиства у ОШ "Владислав Рибникар"
Обележавања четрдесет дана од масовног убиства у ОШ Владислав Рибникар - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
Виши суд у Београду продужио је данас притвор до 30 дана Владимиру К, оцу дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе.
Притвор је Владимиру К. продужен да не би поновио кривично дело, као и с обзиром на то да је основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, наводи се у саопштењу тог суда.
Мајци дечака Миљани К. је пре два месеца одређена мера забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем, односно којом јој је забрањено да прилази, састаје се или комуницира са сином К.К, сведоком у овом поступку.
Владимиру К. је оптужницом, која је 10. октобра предата Вишем суду на потврђивање, на терет стављено тешко кривично дело против опште сигурности, док је Миљани К. на терет стављено извршење кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала