- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Џатрас: Глобално америчко царство при крају; Срби и Руси знају ко су - за Американце се не може рећи

© Sputnik / Никола БижићЏим Џатрас
Џим Џатрас - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
Пратите нас
САД би требало да бране Дејтонски мировни споразум онако како је написан, али тешко да ће се то десити. Акције Кристијана Шмита и његова легитимност су такође функција глобалног америчког царства, рекао је угледни политички аналитичар Џејмс Џатрас на конференцији „Република Српска: Поштовање суверенитета и Дејтонског споразума“.
„Дејтонски споразум је од почетка као и Мински споразум био обмана као и што САД никада нису и неће прихватити Резолуцију 12 44. Добра вест је да ова ера долази крају и гледајући глобално америчко царство се завршава и прелазимо на мултиполарни свет”, рекао је Џатрас.
Поручио је да политика САД-а мора бити добронамерна морална хегемонија.
„900 година западне доминације над југом долази крају. Нема говора о мултиполарности без националног идентитета“, навео је Џатрас.
Истиче да је снага Републике Српске у српском народу и његовој самосвесности.
„Слично се може рећи и за Русе. И неће постојати без тог етничког кора. Руси и Срби знају ко су. Исто се не може рећи за САД. Деценијама смо под пропагандом да нисмо етничка, него цивилна држава. Настоје да раселе амерички етнос“, изјавио је Џатрас, а преноси РТРС.
Он је истакао да је зато важно очувати национални идентитет.
„Руси ће се очувати али, питање је да ли ће Америка. У време Дејтонског споразума и када је нађено решење за Космет било је јасно да САД желе да створемуслиманску државу у БиХ. Од почетка је намера Америке унитарна држава у којој ће живети муслимани. Срби у Републици Српској треба да се одупру и да чекају док се заврши глобално америчко царство које ће отворити место Србима овде. Али се бојим да са том климом и повлачењем плиме америчког глобализма, да се не повуче српска држава. Будите истрајни да вам се крст врати на заставу Републике Српске“, истакао је Џатрас.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала