- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кијев тврди да на располагању има „одређене технологије“ како би заузео Крим

© Sputnik / Василий Батанов / Уђи у базу фотографијаФрегата Црноморске флоте "Адмирал Григорович" у луци у Севастопољу
Фрегата Црноморске флоте Адмирал Григорович у луци у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
Пратите нас
Министар одбране Украјине Рустем Умеров је изјавио да украјинска војска ради на новим војним потенцијалима који ће јој омогућити да заузме Крим у 2024. години, пише украјински „Судско-правни лист“.
Он је са украјинском делегацијом боравио у Сједињеним Америчким Државама где је одржана конференција одбрамбене индустрије и састанак у Пентагону. На питање да ли Оружане снаге Украјине имају неке технологије одговорио је да Украјина може да има успеха у супротстављању Русији у Црном мору.
Према подацима листа, Умеров је изјавио да без обзира на то што Кијев нема тако моћну флоту, технологије, које припрема за 2024. годину, ће му омогућити да Руска Федерација заувек оде са њиховог Крима.

Русија: Претње су смешне

На те претње реаговао је руски посланик из Државне думе из кримског региона Михаил Шеремет који је рекао да сматра да је то шала и да кијевска власт нема те технологије којима би Русију натерала да оде са Крима.

„Чак је и бесмислено коментарисати шале кијевских званичника. Постоји изрека да се планови за годину припремају у пролеће, а планови за дан – током јутра. А за Украјину ниједан пророк не би правио планове и давао прогнозе, осим ако, наравно, није завршио неку западну шаљиву академију“, рекао је Шеремет.

Према његовим речима, све претње и планови против Русије ће још једном бити разрушени, а непријатељи уништени снагом духа и моћи руског оружја.
Раније је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио да би могућ напад на Крим могао да означи ескалацију конфликта и позвао Кијев да схвати да ће ти напади наићи на „неизбежну одмазду и да ће се користити било које оружје. На Криму су планове Кијева да нападне називали авантуром Запада, која ће постати колосална трагедија за Украјину.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала