- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Гасни интерконектор важан за Србију

© SEBASTIEN BOZONВентил за гасовод
Вентил за гасовод  - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић истакао је да је Гасни интерконектор, који ће сутра бити свечано отворен, изузетно важан за Србију јер ће обезбедити бољу диверзификацију и здравију животну средину.
.''Најпре, повезани смо са Бугарском, преко интерконектора, што је 60 одсто наше годишње потрошње. То нам омогућава да закупимо део азербејџанског гаса. Да увек имамо бољу диверзификацију и слично. Ми смо овде завршили и три регуларне станице, што значи да ће три општине имати гас, нешто што значи живот, и бољу и здравију животну средину'', рекао је Вучић за Пинк.
"Овај пројекат је коштао скоро 90 милиона евра од чега је 50 милиона евра поклонила Европска унија", рекао је Вучић.
Како је навео, сутра ће у Нишу поводом обележавања почетка рада Гасног интерконектора Србија-Бугарска, угостити председника Републике Азербејџан Илхама Алијева, председника Републике Бугарске Румена Радева У 8 сати, како је навео председник, биће билатерала, а онда се иде на званично отварање.
''Долази и Бобајев, најважнији човек после Алијева, те ће код нас бити много министара. Мали, Дачић, министарка пољопривреде, Селаковић...Имамо билатералне сусрете са њима. Са Азербејџаном имамо и добру сарадњу када је у питању оружје. Захваљујући њима добар део индустрије нама функционише. Имаћемо и војну вежбу сутра'', објашњава Вучић.
Председник Вучић каже да Србија добија гас редовно, а да је једини проблем такса, о чему ће се сутра говорити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала