- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички сенатор: Украјина ће морати да уступи део територије Русији

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда америчког Конгреса у Вашингтону
Зграда америчког Конгреса у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2023
Пратите нас
Украјина ће морати да уступи неке територије Русији да би окончала сукоб, сматра амерички сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс.
„У интересу Америке је да призна да ће Украјина морати да уступи део територије Русима, а ми морамо да прекинемо војне операције“, рекао је Венс за „Си-Ен-Ен“.
Венс се такође успротивио слању додатног новца Украјини, напомињући да ова бивша совјетска република неће моћи да победи Русију. Он се запитао како слање новог пакета финансијске помоћи може да помогне Кијеву, ако раније издвојена средства нису довела до окончања сукоба.
„По питању Украјине сви знају... да ће ово морати да се заврши преговорима. Идеја да Украјина намерава да потисне Русију назад на границе из 1991. године је апсурдна, нико у то није веровао“, закључио је он.
Западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почеле да се умарају од украјинске кризе, а подршка председнику Украјине Владимиру Зеленском слаби. Како преноси „Ен-Би-Си“, амерички и европски званичници већ разговарају са властима у Кијеву о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући и оно чега би бивша совјетска република можда морала да одустане да би постигла споразум.
Како је прошле недеље изјавио секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов, Кијев је забринут, јер је Запад почео да указује на потребу за дијалогом са Москвом. Истовремено, министар спољних послова земље Дмитриј Кулеба тврди да не осећа никакав притисак од савезника по питању отпочињања преговора са Русијом. У Кремљу су истакли да што пре кијевски режим схвати да нема шансе да постигне успех на бојном пољу, то ће се пре отворити неки изгледи за решавање ситуације.
У новој емисији “Мој поглед на Русију” погледајте спрема ли се НАТО за нови рат са Русијом или за капитулацију:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала