- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Гејтса разочарао интернет: Окупља критичну масу лудих људи

© AP Photo / Ole Berg-Rusten/NTBБил Гејтс
Бил Гејтс - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2023
Пратите нас
Милијардер Бил Гејтс изјавио је да је првобитно мислио да ће интернет учинити да свет буде више базиран на чињеницама, да ће постати рационалан, али да је касније схватио да је постао средство за дезинформације и „луде идеје“.
Према његовим речима, признаје да су тако размишљали људи који су покретали дигиталну револуцију, а међу којима је био и он.
Оснивач компаније Мајкрософт очекивао је да ће се људи интернетом навести на то да траже информације и да буду одговорнији. Како је рекао, очекивао је да ће се интернетом покренути сократовска дебата.
Међутим, сматра да се десило супротно од очекиваног, а то је да ће бити средство људи с „лудим идејама“.
„Било их је много (људи с ‘лудим идејама’). Једноставно нису проналазили једни друге, а сада с дигиталним алатима кажу: ‘О, ти верујеш у ту луду ствар? И ја. Хајде да се окупимо и имамо критичну масу лудих људи. Хајде да се зовемо QАнон (назив за следбенике теорија завере)“, нагласио је Гејтс.
Нада се да ће млађе генерације бити довољно креативне да реше питање дезинформација.
Подржава регулацију вештачке интелигенције и мишљења је да је глупо борити се против вештачке интелигенције за коју је навео да би могла ублажити недостатак радне снаге и да би се њом свет могао учинити богатијим, пише Бизнис инсајдер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала