- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нови председник Аргентине положио заклетву: Обећао да ће елиминисати Централну банку

© AP Photo / Gustavo GarelloНовоизабрани председник Аргентине Хавијер Милеј положио је заклетву испред аргентинског Конгреса
Новоизабрани председник Аргентине Хавијер Милеј положио је заклетву испред аргентинског Конгреса - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2023
Пратите нас
Нови председник Аргентине Хавијер Милеј положио је данас заклетву пред парламентом те земље и на тај начин и званично преузео председничку дужност.
Као председнички кандидат, Милеј је обећао да ће очистити политички естаблишмент од корупције, елиминисати Централну банку, коју је оптужио да штампа новац и подстиче инфлацију, као и да ће америчким доларом заменити нестабилни пезос.
Милеј је убедљиво победио у другом кругу избора одржаном 19. новембра и послао у опозицију перонистичку политичку опцију која је деценијама доминирала политичком сценом Аргентине.
„Почиње обнова Аргентине и крај пропадања Аргентине. Моделу декаденције је дошао крај. Нема повратка. Аргентина ће се вратити на позицију у свету коју никада није требало да изгуби“, поручио је, између осталог, Милеј у победничком говору после објављивања резултата избора, преноси Ројтерс.
БРИКС - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2023
РУСИЈА
Новоизабрани естаблишмент Аргентине разматра могућности приступања БРИКС-у
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала