- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Обманули су их: Ко је све међу украјинским јуришницима

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2023
Пратите нас
Оружане снаге Украјине не узимају у обзир могућности мобилисаних с ограниченим војним способностима, и чак их шаљу и у јуришне одреде, изјавио је секретар Комитета за питања националне безбедности Врховне раде Украјине Роман Костенко у интервјуу за украјински телевизијски канал НТА.
„Мобилисани је ограничено подобан само за војни комесаријат. Када се већ нађе у армији, то питање нестаје... И затим мене зову и жале ми се: 'Ја сам већ јуришник. Не могу да обучем панцир, јер једноставно не могу да га носим“, навео је посланик.
Према његовим речима, у војном комесаријату мобилисаним војницима с ограниченим способностима дају штабне и позадинске дужности, али у војним јединицама нарушавају сва обећања. Посланик сматра да таква политика негативно утиче на прилив добровољаца у Оружане снаге Украјине.
„То је проблем, јер ако ове обману, онда други већ неће доћи“, пожалио се Костенко.
Од 24. фебруара 2022. године у Украјини је на снази ратно стање, а према указу о свеопшткој мобилизацији, који је потписао украјински председник Владимир Зеленски, мушкарцима од 18 до 60 година забрањено је да напусте земљу.
Вертолеты Ка-52 (слева) и Ми-28 ВС РФ в небе в зоне проведения специальной военной операции - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Руске снаге подигле заставу Русије изнад Марјинке у ДНР
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала