- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Прикупљено 56.000 долара за откуп земље на којој је рођен Свети Сава

© Sputnik / Лола ЂорђевићКопија фреске из манастира Милешеве на којој је представљен Свети Сава
Копија фреске из манастира Милешеве на којој је представљен Свети Сава  - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2023
Пратите нас
Након донаторског скупа под називом "За одбрану Косова, у славу Светог Саве", који је одржан у Чикагу, прикупљено је 56.000 долара за откуп земље у селу Дежева крај Новог Пазара, на којој је рођен Свети Сава, преноси "Сербијан тајмс".
Како наводи, скуп је одржан у суботу увече у великој сали Културно-спортско центра “Никола Тесла” при цркви Светог Николе у Чикагу, у присуству епископа рашко-призренског Теодосија и новограчаничко-средњезападноамеричког Лонгина.
Донаторска акција организована је након што је Епархија рашко-призренска одлучила да у Дежеви сагради спомен цркву и Меморијални центар који би носили име по Светом Сави, али препреку да се радови на комплексу приведу крају представљају кућа и имање који се налазе непосредно поред цркве и недавно су оглашени за продају, па је епархија затражила помоћ од људи да својим прилозима омогуће откуп куће и имање од власника.
Присутни су се у великом броју се одазвали позиву за помоћ, тако да је, закључно са синоћњим прилозима, укупна прикупљена сума за откуп куће и имања у родном селу Светог Саве, износила 56.000 долара, наводи "Сербијан тајмс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала