- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запад покушава да сломи Русију – то никада неће успети

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2023
Пратите нас
Запад је покушао да потисне, ослаби и на крају сломи Русију, али то никада неће успети, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са учесницима свечаности поводом Дана хероја отаџбине.
"Покушали су да Русију потисну, ослабе и на крају сломе. То никада неће успети", рекао је руски лидер.
Према његовим речима, након закључења Минских споразума 2014. године, Украјина и Запад су уверавали да су спремни да их спроведу.
"Да ли су они тежили ка томе? Ђавола јесу! И бивши канцелар Немачке и бивши председник Француске су јавно рекли: Нисмо ни размишљали да то испунимо, потписали смо само како бисмо припремили Украјину за сукоб", подсетио је Путин.
Он је подсетио да су кијевске власти изгубиле осећај за стварност када су Русе прогласиле неаутохтоном нацијом у Украјини.
„Никада не бисмо урадили овако нешто (покренуле специјалну војну операцију) да украјинске власти да нису почеле да бришу Русију са наших историјских територија, да протерују људе, да Русе проглашавају неаутохтоном нацијом. Потпуно су полудели, потпуно изгубили везу са стварношћу“, рекао је шеф руске државе.

Од бораца зависи будућност Русије

Будућност Русије зависи од учесника специјалне операције, изјавио је руски председник. Он је оценио тешкоће са којима се војска суочава у зони борбених дејстава.
"Живот на фронту, када пуцају, када дронови лете као мухе изнад главе - много је сложенији и прозаичнији од чаше шампањца приликом доделе звезда Херојима у павиљонима Кремља", рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала