- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: У случају уласка у ЕУ, Србија ће морати да се бори за национални идентитет

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПоглед на облакодере пословног центра Москва-сити и зграду Министарства спољних послова Русије у Москви
Поглед на облакодере пословног центра Москва-сити и зграду Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2023
Пратите нас
Уколико буде постала чланица Европске уније, Србија ће морати да се бори за национални идентитет, јер у ЕУ примају искључиво на основу генетски модификоване националне свести, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Она се огласила поводом интервјуа вицепремијера и министра одбране Србије Милоша Вучевића за лист „Политика“, у којем је, поред осталог, навео да Србија „мора постати пуноправна чланица Европске уније, јер ће то донети добит њеним грађанима“, али да не намерава да уводи санкције Русији, као и да ће одржавати „партнерске односе с Кином, као и с арапским светом, Индијом, Африком и обе Америке“.
„Одличан говор. Проблем је само у томе што у ЕУ примају искључиво на основу генетски модификоване националне свести“, написала је Захарова на Телеграму.
Она је као пример навела Пољску и Мађарску, које су као пуноправне чланице Европске уније „принуђене буквално да се боре за очување свог националног идентитета“.
„Арбитраже, судови, чак и унутрашње санкције – а притом су чланице НАТО-а и стабилно гласају за незаконите антируске санкције. И не треба сметнути с ума западну поквареност: обећавају много, а када добију шта желе, не испуњавају ништа“, навела је Захарова.
Милош Вучевић на предизборном скупу у Штарк арени - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
СРБИЈА
Милош Вучевић: Не прихватамо западни план за Косово, не уводимо санкције Русији и бранимо Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала