- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши бугарски министар: Циљ САД да ослабе Русију и не дозволе зближавање са Европом

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе никада нису рачунале да ће Украјина победити Русију, изјавио је бивши бугарски министар одбране Красимир Каракачанов за ТВ „Булгариа 24“.
Према његовим речима, Вашингтон је једноставно искористио Кијев за слабљење Русије.
„Гласање о додели помоћи Украјини није прошло чак ни у Сенату. Шта то значи? Значи да су Американци схватили да Кијев не може војно да победи. Лично мислим да никада нису ни рачунали да украјинске снаге могу да победе Русију. Једноставно су искористили Украјину као територију, а украјинску војску као живу силу, помоћу које могу да ослабе и нанесу озбиљан економски и војни праз Русији и да је на дуже време избаце из игре“, оценио је политичар.
Истовремено, САД су успеле да ослабе Европу, сматра Каракачнов и истиче да је циљ ове политике да се не дозволи зближавање Русије и Европске уније.
„Европа је додатни бонус. Она треба да се посвађа са Русијом, да уђе у економску кризу, да одустане од руских сировина, како би могла да се снабдева америчким! Па, ми смо либерали, имамо тржишну економију, али када је реч о интересима других, не постоји никаква тржишна економија“, нагласио је Каракачанов.
Бивши министар је закључио да су тако, посвађавши Русију и Москву, САД спречиле оно што је Велика Британија покушавала да спречи много пута у оба светска рата.
То је, према његовим речима, да не дозволи Немачкој, „мотору“ Европе 19. и 20. века, а данас Немачкој и ЕУ да имају блиске економске и политичке односе са Русијом.
„У томе и јесте поента игре“, резимирао је Каракачанов.
Претходно је амерички председник Џозеф Бајден затражио 106 милијарди долара за помоћ Израелу и Украјини, али није добио неопходну подршку у Конгресу. Горњи дом са републиканском већином гласао је за доделу помоћи само Израелу, али је Сенат под контролом демократа блокирао иницијативу.
Такер Карлсон - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
СВЕТ
„Послаћемо ваше синове против Русије“: Такер Карлсон открио да је шеф Пентагона претио конгресменима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала