- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјски резултат српског тренера у Русији

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВладимир Ивић
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Пратите нас
Српски тренер Владимир Ивић остварио је велики резултат са Краснодаром јер је пред зимску паузу у руском шампионату задржао прво место и држаће га у најмању руку до марта када се такмичење наставља. Краснодар је до тога стигао тако што је савладао ЦСКА резултатом 1:0 и то голом у 90. минуту.
Утакмица је била пуна тензије, велике борбе, а Краснодар је на крају изашао као победник поготком Кривцова који ће много значити тиму који предводи српски тренер.
Краснодар на паузу иде са 38 бодова, што је два више у односу на фаворизовани Зенит. И први пут ће презимити на првом месту, а Ивић бележи резултате какве није ниједан ранији тренер Краснодара у односу броја освојених бодова и одиграних мечева.
Успех Краснодара лежи у неколико елемената: ова екипа има најбољу одбрану у лиги и само 14 примљених голова, голман Матвеј Сафонов бриљира и ретко прима голове, Краснодар не губи на свом терену, а у креацији и нападу доминира Едуардо Спертсијан.
„Били смо први од самог почетка и, чини се, у само једном колу смо били на другој позицији. Од 18! Овај гол се десио као награда за њих, за наше играче. Пре последњег корнера, замолио сам играче како да одиграју, али Сперцијан је урадио нешто потпуно другачије и веома паметно. Када имате паметне играче, они могу да пронађу и изведу нешто сасвим друго, нешто што нисте могли да очекујете. И честитам целом тиму на овоме", рекао је Ивић на конференцији за новинаре.
Статистика је непоколебљива: у последњих 10 сезона „зимски“ шампион само једном није успео да освоји лигу.
Тако да Ивићев Краснодар има велику шансу за огроман успех и титулу на крају сезоне.
Standings provided by Sofascore
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
СПОРТ
Велики Ђоковићев интервју: Како су пробудили звер у мени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала